Pulltex Hällpip 3-pack Pulltaps Basics Nigota Multi - bar & vintillbehör

Pulltex Hällpip Pulltaps Basics Nigota - bar & vintillbehör Multi 3-pack nuvxsw2552-Hem & Inredning

Jag läste idag en artikel på aftonbladet att kommunen Mjöby i Sverige har enats om ett förslag att föbjuda uthyrning av burkinis. ”Det är vårt ansvar att arbeta för ett jämställt samhälle och människors lika värde, säger Anneli Sjöström (C), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden”.

Bloomingville Taklampa Metall Diameter 19 cm Höjd 24 cm Svart

Jag förstår verkligen inte hatet mot burkan och/eller burkinin. Jag förstår inte heller hur folk kan bli upprörda över att en annan människa väljer att täcka sig? Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en burkini, särskilt här i Argentina. Den skyddar mot solen (jag bränner mig här då solen är extremt stark) och så slipper man konstiga blickar från män och kvinnor.

Girlang Med Siffra 0 Rico - barnrumsdekoration

Om jag ska ha rätten att kunna välja att sätta på mig en blommig klänning, så kan inte jag ta ifrån rätten att en annan kvinna väljer att sätta på sig en burka. Logiskt sätt kan man inte begära friheten ”att få välja själv” och samtidigt begränsa andra människor från att också ha den möjligheten, bara för att den andra personens smak skiljer sig från din egna.

SANDSTEN Taklampa SÖRVIK 70 x 70 x 150 cm Svart - taklampor

Pulltex Hällpip Pulltaps Basics Nigota - bar & vintillbehör Multi 3-pack nuvxsw2552-Hem & Inredning

Smeg Vattenkokare 1.7 L Reglerbar temperatur Creme - vattenkokare

Förutom att det är bra för miljön, så var denna dag sjukt uppskattad av mig. Något jag absolut HATAR med Bogotá, är trafiken. Det går inte en enda dag utan att man sitter fast minst en timme, vilket är förståeligt eftersom det bor cirka 14 miljoner människor här, men ändå. Nu när det börjar bli sommar och riktigt varmt här, så blir värmen bara värre av alla bilar. Dessutom blir luften helt katastrofal av alla avgaser och det är inte så kul för lilla mig som har astma…

 

House Doctor Kökshandduk By 70x50 cm (ljusgrå grön & grå)

ByOn Marvina Vas H 24 cm Stengods Multi (multi) - vaser

Broste Servett 40x40 cm Ljus Blå Broste Copenhagen - servetter

Orrefors Carat Glaspropp New York - bar & vintillbehör

Nu ska jag dela med mig med ett av mina absolut bästa skönhetstips någonsin. En hemmagjord scrub som säger hejdååå till död hud och gör huden fantastiskt glänsande och mjuk. En skönhetsritual som används flitigt här i Colombia och resten av Sydamerika. Kanske därför alla latinas är så vackra och rynkfria när de är gamla? ;)

Recept:
– Ca 1 DL malt kaffe.
– Ca 4 tsk kokosolja.
– Ca 1 tsk socker.

Eva Solo Nordic Kitchen Brödkniv 37 cm Trä (natur) - köksknivar

 

Ceannis Velvet Kuddfodral 50 x 50 cm Khaki grön - prydnadskuddar