gröngate Alice Tårtfat 28 cm Röd (rød) - fat & serveringsskålar

gröngate Alice 28 cm Röd - fat & serveringsskålar (rød) Tårtfat nuvxsw2386-Hem & Inredning

Jag läste idag en artikel på aftonbladet att kommunen Mjöby i Sverige har enats om ett förslag att föbjuda uthyrning av burkinis. ”Det är vårt ansvar att arbeta för ett jämställt samhälle och människors lika värde, säger Anneli Sjöström (C), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden”.

Star Trading LED-Lampa ST38 E14 - glödlampor & led-lampor

Jag förstår verkligen inte hatet mot burkan och/eller burkinin. Jag förstår inte heller hur folk kan bli upprörda över att en annan människa väljer att täcka sig? Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en burkini, särskilt här i Argentina. Den skyddar mot solen (jag bränner mig här då solen är extremt stark) och så slipper man konstiga blickar från män och kvinnor.

RevaHome Örngott SMOKE 100% ekologisk bomullsperkal 50X60 cm x 2 Grå Reva Home AB

Om jag ska ha rätten att kunna välja att sätta på mig en blommig klänning, så kan inte jag ta ifrån rätten att en annan kvinna väljer att sätta på sig en burka. Logiskt sätt kan man inte begära friheten ”att få välja själv” och samtidigt begränsa andra människor från att också ha den möjligheten, bara för att den andra personens smak skiljer sig från din egna.

Marc O'Polo Jaik Morgonrock med Luva i 100% Bomull L Antracit

SEA Glasbruk Siluett Vas 16 cm Vit (hvit) - vaser

Hittade två bilder från dagen utan bilar här i Bogotá, som jag verkligen tycker är ett slående exempel på hur mycket vi förstör vår jord.

 

eldiasincarro1

Umage Asteria Lampa 43 x 4 cm Forest grön (grønn) - taklampor

 

Globen Lighting Divine Bordslampa B 13.3 D 13.3 H 55 cm Borstad mässing Vit Globen Lighting AB

gröngate Alice 28 cm Röd - fat & serveringsskålar (rød) Tårtfat nuvxsw2386-Hem & Inredning

Rosti Margretheskål 1.5L Stål - bakbunkar & berödningsskålar

Förutom att det är bra för miljön, så var denna dag sjukt uppskattad av mig. Något jag absolut HATAR med Bogotá, är trafiken. Det går inte en enda dag utan att man sitter fast minst en timme, vilket är förståeligt eftersom det bor cirka 14 miljoner människor här, men ändå. Nu när det börjar bli sommar och riktigt varmt här, så blir värmen bara värre av alla bilar. Dessutom blir luften helt katastrofal av alla avgaser och det är inte så kul för lilla mig som har astma…

 

Ib Laursen Kuddfodral 100% Linne 50 x 50 cm Gammelrosa IB Laursen

Förvaringskorg My favorite things Bloomingville - barnrumsförvaring

Servetter 3-lager 33x33 cm Granitgrå 125 st Duni - servetter

Le Creuset Multiskål 3 L Volcanic - tallrikar & skålar

Nu ska jag dela med mig med ett av mina absolut bästa skönhetstips någonsin. En hemmagjord scrub som säger hejdååå till död hud och gör huden fantastiskt glänsande och mjuk. En skönhetsritual som används flitigt här i Colombia och resten av Sydamerika. Kanske därför alla latinas är så vackra och rynkfria när de är gamla? ;)

Recept:
– Ca 1 DL malt kaffe.
– Ca 4 tsk kokosolja.
– Ca 1 tsk socker.

Eva Solo Legio Tårtfat Medium Dia 24 cm Vit - fat & serveringsskålar

 

Bäddset Prinsessa 150 x 210 Snurk - barnsängkläder