ERNST Ekbräken Servett 33x33 cm Papper Vit (hvit) - grytlappar

Servett 33x33 cm Papper Vit (hvit) - grytlappar ERNST Ekbräken nuvxsw219-Hem & Inredning

Jag läste idag en artikel på aftonbladet att kommunen Mjöby i Sverige har enats om ett förslag att föbjuda uthyrning av burkinis. ”Det är vårt ansvar att arbeta för ett jämställt samhälle och människors lika värde, säger Anneli Sjöström (C), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden”.

Kilner Kaffekvarn Klar - köksrödskap

Jag förstår verkligen inte hatet mot burkan och/eller burkinin. Jag förstår inte heller hur folk kan bli upprörda över att en annan människa väljer att täcka sig? Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en burkini, särskilt här i Argentina. Den skyddar mot solen (jag bränner mig här då solen är extremt stark) och så slipper man konstiga blickar från män och kvinnor.

Day home Pavillion Handmålad Skål Jaipur Porslin 20 x 4 cm Svart Vit Day Home

Om jag ska ha rätten att kunna välja att sätta på mig en blommig klänning, så kan inte jag ta ifrån rätten att en annan kvinna väljer att sätta på sig en burka. Logiskt sätt kan man inte begära friheten ”att få välja själv” och samtidigt begränsa andra människor från att också ha den möjligheten, bara för att den andra personens smak skiljer sig från din egna.

gröngate Alice Kaffekanna Med Filter Grå (grå) - kaffe & teberödning

Villeroy & Boch Clever Cooking Lasagneform 34x24 cm Vit

Hittade två bilder från dagen utan bilar här i Bogotá, som jag verkligen tycker är ett slående exempel på hur mycket vi förstör vår jord.

 

eldiasincarro1

Microplane Premium Classic Zester Rostfritt Stål Grå - köksrödskap

 

Zwilling Twin Twinsharp Knivslip Europeisk Keramisk Svart

Servett 33x33 cm Papper Vit (hvit) - grytlappar ERNST Ekbräken nuvxsw219-Hem & Inredning

Rice Tallrik 23 x 16 5 cm Cloud Print - tallrikar & skålar

Förutom att det är bra för miljön, så var denna dag sjukt uppskattad av mig. Något jag absolut HATAR med Bogotá, är trafiken. Det går inte en enda dag utan att man sitter fast minst en timme, vilket är förståeligt eftersom det bor cirka 14 miljoner människor här, men ändå. Nu när det börjar bli sommar och riktigt varmt här, så blir värmen bara värre av alla bilar. Dessutom blir luften helt katastrofal av alla avgaser och det är inte så kul för lilla mig som har astma…

 

Funktion Ugnspanna Med Galler 40x28 cm Svart - ugnsformar

Rice Hanging flowers print Skål D 11 cm (multi) - tallrikar & skålar

Lékué Jar To Go 400 ml Korall Lekué (rosa) - köksförvaring

Le Creuset Signature Buffégryta 3.2 L Volcanic - kastruller & grytor

Nu ska jag dela med mig med ett av mina absolut bästa skönhetstips någonsin. En hemmagjord scrub som säger hejdååå till död hud och gör huden fantastiskt glänsande och mjuk. En skönhetsritual som används flitigt här i Colombia och resten av Sydamerika. Kanske därför alla latinas är så vackra och rynkfria när de är gamla? ;)

Recept:
– Ca 1 DL malt kaffe.
– Ca 4 tsk kokosolja.
– Ca 1 tsk socker.

rosandahl Grand Cru Hållare Till Mellan Ugnsfast Form Svart

 

Flame Boy Gasbrännare Vit Övriga varumärken - julbak