Sthål Arabaesque Fat 33.5x13.5 cm Stengods Fikon (grå)

Arabaesque Fat 33.5x13.5 cm Stengods Fikon (grå) Sthål nuvxsw1886-Hem & Inredning

Jag läste idag en artikel på aftonbladet att kommunen Mjöby i Sverige har enats om ett förslag att föbjuda uthyrning av burkinis. ”Det är vårt ansvar att arbeta för ett jämställt samhälle och människors lika värde, säger Anneli Sjöström (C), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden”.

PR Home Sofia Lampskärm Lin 35 cm Offvit - lampskärmar

Jag förstår verkligen inte hatet mot burkan och/eller burkinin. Jag förstår inte heller hur folk kan bli upprörda över att en annan människa väljer att täcka sig? Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en burkini, särskilt här i Argentina. Den skyddar mot solen (jag bränner mig här då solen är extremt stark) och så slipper man konstiga blickar från män och kvinnor.

Bäddset PP075 150x210 Paw Patrol - barnsängkläder

Om jag ska ha rätten att kunna välja att sätta på mig en blommig klänning, så kan inte jag ta ifrån rätten att en annan kvinna väljer att sätta på sig en burka. Logiskt sätt kan man inte begära friheten ”att få välja själv” och samtidigt begränsa andra människor från att också ha den möjligheten, bara för att den andra personens smak skiljer sig från din egna.

House Doctor Krok D 4 cm Svart - krokar & knoppar

Arabaesque Fat 33.5x13.5 cm Stengods Fikon (grå) Sthål nuvxsw1886-Hem & Inredning

House Doctor Circles Vas Grå Dia 14 5 cm - vaser

Förutom att det är bra för miljön, så var denna dag sjukt uppskattad av mig. Något jag absolut HATAR med Bogotá, är trafiken. Det går inte en enda dag utan att man sitter fast minst en timme, vilket är förståeligt eftersom det bor cirka 14 miljoner människor här, men ändå. Nu när det börjar bli sommar och riktigt varmt här, så blir värmen bara värre av alla bilar. Dessutom blir luften helt katastrofal av alla avgaser och det är inte så kul för lilla mig som har astma…

 

Le Creuset Signature Djup Tallrik 16 cm Cerise (rød) - tallrikar & skålar

Exxent Serveringbricka Dia 36 cm Gummiträ Övriga varumärken

Joseph Joseph Tandad Skalare Multi-Peel Grå Gul JosephJoseph

RevaHome Örngott PISTAGE 100% ekologisk bomullsperkal 50X60 cm x 2 Grön Reva Home AB

Nu ska jag dela med mig med ett av mina absolut bästa skönhetstips någonsin. En hemmagjord scrub som säger hejdååå till död hud och gör huden fantastiskt glänsande och mjuk. En skönhetsritual som används flitigt här i Colombia och resten av Sydamerika. Kanske därför alla latinas är så vackra och rynkfria när de är gamla? ;)

Recept:
– Ca 1 DL malt kaffe.
– Ca 4 tsk kokosolja.
– Ca 1 tsk socker.

Esprit Casy Badrock 116 122 Aqua jeans - badrockar & morgonrockar

 

Pulltex Vinkylare 3.5 L grön Apple - bar & vintillbehör