Marc O'Polo Classic Morgonrock med Luva i 100% Bomull XL Oceanblå

Marc O'Polo Morgonrock med Luva 100% Bomull XL Oceanblå i Classic nuvxsw1219-Hem & Inredning

Jag läste idag en artikel på aftonbladet att kommunen Mjöby i Sverige har enats om ett förslag att föbjuda uthyrning av burkinis. ”Det är vårt ansvar att arbeta för ett jämställt samhälle och människors lika värde, säger Anneli Sjöström (C), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden”.

Kyocera Kockkniv 18 cm Keramisk - köksknivar

Jag förstår verkligen inte hatet mot burkan och/eller burkinin. Jag förstår inte heller hur folk kan bli upprörda över att en annan människa väljer att täcka sig? Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en burkini, särskilt här i Argentina. Den skyddar mot solen (jag bränner mig här då solen är extremt stark) och så slipper man konstiga blickar från män och kvinnor.

Spiegelau Salute Burgundyglas 81 cl 4-pack Klar (klar)

Om jag ska ha rätten att kunna välja att sätta på mig en blommig klänning, så kan inte jag ta ifrån rätten att en annan kvinna väljer att sätta på sig en burka. Logiskt sätt kan man inte begära friheten ”att få välja själv” och samtidigt begränsa andra människor från att också ha den möjligheten, bara för att den andra personens smak skiljer sig från din egna.

Riedel Vinum Champagneglas 16 cl 2-pack - glas

Marc O'Polo Morgonrock med Luva 100% Bomull XL Oceanblå i Classic nuvxsw1219-Hem & Inredning

Peugeot Paris Chef Saltkvarn 22 cm Rostfritt Stål - kryddkvarnar

Förutom att det är bra för miljön, så var denna dag sjukt uppskattad av mig. Något jag absolut HATAR med Bogotá, är trafiken. Det går inte en enda dag utan att man sitter fast minst en timme, vilket är förståeligt eftersom det bor cirka 14 miljoner människor här, men ändå. Nu när det börjar bli sommar och riktigt varmt här, så blir värmen bara värre av alla bilar. Dessutom blir luften helt katastrofal av alla avgaser och det är inte så kul för lilla mig som har astma…

 

Kähler Hammershöi Äggkoppar 2-pack Grå - fat & serveringsskålar

Broste Nordic Coal Djup Tallrik D 22 cm Mörk Grå Broste Copenhagen

Bosch Stavmixer ErgoMixx Svart MSM67166 - mixer & blender

Traditional Wine Rack Vinställ 30 Flaskor Trä Svart (svart)

Nu ska jag dela med mig med ett av mina absolut bästa skönhetstips någonsin. En hemmagjord scrub som säger hejdååå till död hud och gör huden fantastiskt glänsande och mjuk. En skönhetsritual som används flitigt här i Colombia och resten av Sydamerika. Kanske därför alla latinas är så vackra och rynkfria när de är gamla? ;)

Recept:
– Ca 1 DL malt kaffe.
– Ca 4 tsk kokosolja.
– Ca 1 tsk socker.

Nuance Kanna Stål Koppar 1.7 L - termosar kannor & karaffer

 

Smeg Blender 1.5 L Blå - mixer & blender