Iittala Valkea Ljuslykta 6 cm Glas Grå (grå) - ljusstakar & ljuslyktor

Iittala Valkea 6 cm Glas Grå (grå) - & ljuslyktor Ljuslykta ljusstakar nuvxsw1052-Hem & Inredning

Jag läste idag en artikel på aftonbladet att kommunen Mjöby i Sverige har enats om ett förslag att föbjuda uthyrning av burkinis. ”Det är vårt ansvar att arbeta för ett jämställt samhälle och människors lika värde, säger Anneli Sjöström (C), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden”.

rosandahl Winetube Vinställ Höjd 75 cm Natureloxerat Aluminium

Jag förstår verkligen inte hatet mot burkan och/eller burkinin. Jag förstår inte heller hur folk kan bli upprörda över att en annan människa väljer att täcka sig? Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en burkini, särskilt här i Argentina. Den skyddar mot solen (jag bränner mig här då solen är extremt stark) och så slipper man konstiga blickar från män och kvinnor.

Eva Solo Cool Termosflaska 0.7 L Eucalyptus grön (grønn)

Om jag ska ha rätten att kunna välja att sätta på mig en blommig klänning, så kan inte jag ta ifrån rätten att en annan kvinna väljer att sätta på sig en burka. Logiskt sätt kan man inte begära friheten ”att få välja själv” och samtidigt begränsa andra människor från att också ha den möjligheten, bara för att den andra personens smak skiljer sig från din egna.

Satake No Vac Köttkniv Med Trähandtag 21 cm Rostfritt Stål

Fiskars Functional Form Bordskniv 3-pack Vit (hvit) - köksknivar

Hittade två bilder från dagen utan bilar här i Bogotá, som jag verkligen tycker är ett slående exempel på hur mycket vi förstör vår jord.

 

eldiasincarro1

Gense GrillBesteick Old Farmer svart 4-pack Rostfritt Stål

 

Gerbera Provence Gratängform Dia 13 cm (sky tryffel + 9 andra färger)

Iittala Valkea 6 cm Glas Grå (grå) - & ljuslyktor Ljuslykta ljusstakar nuvxsw1052-Hem & Inredning

Orrefors More Vinglas 4-pack 61 cl Klar - glas

Förutom att det är bra för miljön, så var denna dag sjukt uppskattad av mig. Något jag absolut HATAR med Bogotá, är trafiken. Det går inte en enda dag utan att man sitter fast minst en timme, vilket är förståeligt eftersom det bor cirka 14 miljoner människor här, men ändå. Nu när det börjar bli sommar och riktigt varmt här, så blir värmen bara värre av alla bilar. Dessutom blir luften helt katastrofal av alla avgaser och det är inte så kul för lilla mig som har astma…

 

Rice Soppskål D 19 cm Melamin Mint - tallrikar & skålar

KitchenArt Teskedsmått Justerbart Övriga varumärken - köksrödskap

Mjölsiktare Övriga varumärken - bakrödskap

Sagaform Coffee & More Assiett Dia 20 cm Grå (grå) - tallrikar & skålar

Nu ska jag dela med mig med ett av mina absolut bästa skönhetstips någonsin. En hemmagjord scrub som säger hejdååå till död hud och gör huden fantastiskt glänsande och mjuk. En skönhetsritual som används flitigt här i Colombia och resten av Sydamerika. Kanske därför alla latinas är så vackra och rynkfria när de är gamla? ;)

Recept:
– Ca 1 DL malt kaffe.
– Ca 4 tsk kokosolja.
– Ca 1 tsk socker.

Villeroy & Boch NewWave Caffe Kaffekopp 40 cl Vit (hvit)

 

Smeg Espressomaskin Grön (grønn) - kaffe & teberödning