ERNST Ljusstake H  9 cm Stengods Vit (hvit) - ljusstakar & ljuslyktor

ERNST Ljusstake 9 cm Vit (hvit) - ljusstakar & ljuslyktor H Stengods nuvxsw552-Hem & Inredning

Jag läste idag en artikel på aftonbladet att kommunen Mjöby i Sverige har enats om ett förslag att föbjuda uthyrning av burkinis. ”Det är vårt ansvar att arbeta för ett jämställt samhälle och människors lika värde, säger Anneli Sjöström (C), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden”.

Grillset 3-set Senso Kitchen - övrig servering

Jag förstår verkligen inte hatet mot burkan och/eller burkinin. Jag förstår inte heller hur folk kan bli upprörda över att en annan människa väljer att täcka sig? Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en burkini, särskilt här i Argentina. Den skyddar mot solen (jag bränner mig här då solen är extremt stark) och så slipper man konstiga blickar från män och kvinnor.

gröngate Marie Tallrik 20 5 cm Ljusgrå - fat & serveringsskålar

Om jag ska ha rätten att kunna välja att sätta på mig en blommig klänning, så kan inte jag ta ifrån rätten att en annan kvinna väljer att sätta på sig en burka. Logiskt sätt kan man inte begära friheten ”att få välja själv” och samtidigt begränsa andra människor från att också ha den möjligheten, bara för att den andra personens smak skiljer sig från din egna.

Fox Run Tortilliapress Aluminium D 52 cm silver (silver)

ERNST Ljusstake 9 cm Vit (hvit) - ljusstakar & ljuslyktor H Stengods nuvxsw552-Hem & Inredning

Jag ber om ursäkt ifall jag har stavfel, grammatikfel etc i texterna. Jag har märkt på senaste tiden att jag har börjat ”tappa” svenskan, så det kanske tar lite tid tills jag hittar den igen.

Un beso!

ERNST Ljusstake 9 cm Vit (hvit) - ljusstakar & ljuslyktor H Stengods nuvxsw552-Hem & Inredning

Form Living Galge för tidningar Metall 42x41.5x0.5cm Vit

Förutom att det är bra för miljön, så var denna dag sjukt uppskattad av mig. Något jag absolut HATAR med Bogotá, är trafiken. Det går inte en enda dag utan att man sitter fast minst en timme, vilket är förståeligt eftersom det bor cirka 14 miljoner människor här, men ändå. Nu när det börjar bli sommar och riktigt varmt här, så blir värmen bara värre av alla bilar. Dessutom blir luften helt katastrofal av alla avgaser och det är inte så kul för lilla mig som har astma…

 

Klean Kanteen Isolerad Classic Flaska 0.592 L Röd (rød)

Silikomart Classic Silikonform Petit-fours 40x20 mm Terracotta

Klean Kanteen Isolerad Classic Flaska 0.592 L orange (oransje)

Peugeot Saltkvarn Paris 22 cm Choklad - kryddkvarnar

Nu ska jag dela med mig med ett av mina absolut bästa skönhetstips någonsin. En hemmagjord scrub som säger hejdååå till död hud och gör huden fantastiskt glänsande och mjuk. En skönhetsritual som används flitigt här i Colombia och resten av Sydamerika. Kanske därför alla latinas är så vackra och rynkfria när de är gamla? ;)

Recept:
– Ca 1 DL malt kaffe.
– Ca 4 tsk kokosolja.
– Ca 1 tsk socker.

Yaxell GOU Santokukniv 16.5 cm - köksknivar

 

Tala Performance Brödform 15x7 5x 5cm Svart - bakformar